新东方网>英语>职称英语>考前辅导>理工类>正文

2017职称英语《理工C》试题:阅读理解专项练习(2)

2016-06-30 11:35

来源:互联网

作者:

  Sunspots (太阳黑子)

  It's not surprising that sunspots were observed by ancient astronomers (天文学家) . The largest sunspots on the sun can be seen without a telescope. It was not until the invention of the telescope (望远镜) in the early 17th century, however, that systematic studies of sunspots could be undertaken. The great astronomer Galileo was among the first to make telescopic observations of sunspots.

  Sunspots are regions of extremely strong magnetic fields (磁场) found on the sun's surface. A sunspot has a dark central core known as the umbra. The umbra is surrounded by a dark ring called the penumbra, where the magnetic field spreads outward. Sunspots appear dark because they are giving off less radiation. They are cooler than the rest of the sun's surface.

  Sunspots are frequently observed in pairs or in paired groups. The members of a spot pair are identified as the leading spot and the following spot. They are identified by their position in the pair in terms of the direction in which the sun rotates (旋转) .

  The number of sunspots at any one time varies. A large spot group may consist of as many as 10 groups and 300 spots across the sun. The number of spots changes in a fairly regular pattern called the sunspot cycle. The largest number occurs about every 11 years. At sunspot minimum,there are at most just a few small spots.

  The average lifetime of an individual spot group is roughly one solar rotation, which is about25 days. The most persistent large spots, however, can survive for two to three months.

  1.Careful observations and systematic studies of sunspots __________.

  A. were made by ancient astronomers

  B. started in the early 17th century

  C. were made by Galileo only

  D. could be made without a telescope

  2.Sunspots are cooler than the rest of the sun's surface because __________.

  A. they produce less energy

  B. they are buried in the sun

  C. they are far away from magnetic fields

  D. they are close to magnetic fields.

  3.The leading spot and the following spot are the names of __________.

  A. two large sunspots

  B. a large spot and a small spot

  C. the two spots in a spot pair

  D. the central core and the ring around it

  4.If an intense sunspot activity had occurred in 1857, the next one would have been in __________.

  A.1858

  B.1862

  C.1865

  D.1868

  5.In the last paragraph the word "persistent' means __________.

  A. important

  B. effective

  C. enduring

  D. visible

  2017年职称英语试题《理工C》阅读理解专项练习题解析

  1.B。细节题。题干:对太阳黑子的仔细观察和系统研究__________。利用题干关键词可以定位到第一段的第三句话,该句提到,直到17世纪早期发明了望远镜,对太阳黑子的系统研究才得以进行。所以和原文内容符合的只有B。

  2.A。细节题。题干:太阳黑子要比太阳表面温度低是因为__________。利用题干关键词可以定位到第二段,这段的最后两句提到,由于黑子发出的光和热相对较少,它们颜色更暗,也比太阳表面的其他部分温度低。所以A是正确答案。

  3.C。细节题。题干:主导地位的黑子和从属地位的黑子指的是__________。利用题干关键词可以定位到文章第三段的前两句,该处提到,我们观测到的太阳黑子总是成对出现。成对出现的两黑子被区分为主导地位的黑子和从属地位的黑子。所以答案为C,主导地位与从属地位的黑子是用来区分成对出现的黑子的。

  4.D。推理题。题干:如果上一次剧烈的黑子运动发生在1857年,那么下一次就会发生在。利用题干关键词可以定位到本文第四段的第四句话,由该句可知太阳黑子的剧烈活动每11年爆发一次,因此如果上一次发生在1857年,那么下一次就会发生在1868年。

  5.C。词汇题。题干:最后一段中的“persistent”的意思是__________。利用题干关键词可以定位到本文最后一段,由该段可知黑子群的存在时间平均为25天,最稳定的大的黑子群能存在两至三个月。将两句话当中的时间加以对比,可以推断persistent的意思是“长久的”,所以答案为C。

(编辑:何莹莹)

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            精品直播

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词